James Theophane IAMTHEO

James Theophane

iamtheo

Creative Director bij Holler Sydney.

James werkte eerder voor R / GA in Londen en Clemenger BBDO in Australië bij het creëren van werk voor Skittles, Nokia, Nike, D & AD, TED-lezingen, Pepsi, V Energy Drink, Electrolux, Sony PlayStation, Oxfam, British Heart Foundation, Heineken en Wired Magazine.

James heeft vele internationale prijzen voor zijn werk gewonnen, waaronder One Show, D & AD en Cannes. Zijn werk is vertoond op wereldwijde festivals zoals Parijs Exit Festival (Museum voor Moderne Kunst van Creteil), New York Imagine Science Film Festival (Museum of Moving Image, Manhattan), New York 1e Jaarlijkse Vimeo Film Festival en TEDx Sydney – Ideas Worth Spreading .

James heeft beoordeeld op jury’s zoals D & AD en regelmatig lezingen op evenementen zoals UTS Ontwerp Talk Series, D & AD en Vivid Creative Sydney gehost in het Sydney Opera House.

Mijn favoriete project

http://www.swiss-miss.com/2009/12/mobile-mobile.html

Schermafbeelding 2013-03-15 om 13.48.32
Ik vind dit project zelf prachtig en word heel erg geïnspireerd door de manier waarop het in beeld is gezet. Een project wat ik graag in het echt zou willen zien. De vormgeving is echt cool. Ik zou deze mobiel wel boven mijn bed hebben. Alleen dan moet hij slaapliedjes spelen! Heel interessant hoe ze de verschillende tonen hebben gecreëerd. Dit is iets wat mij erg nieuwsgierig maakt.

Een gigantische interactieve kerst kroonluchter / mobiel dat het Choir of the Bells speelt wanneer er getweet wordt. Mobiel was ook beschikbaar om live te spelen via een videostream met behulp van een toetsenbord van de computer gespeeld met piano noten.

Het plan was om 50 mobiele telefoons aan te brengen. Elke telefoon speelt een andere noot van een kerstlied

Informatie over het process en van het maken van mobile-mobile

 

Het begon door het aanzetten van de eerste test telefoon – een HTC Touch – die een wifi access point aansluit terwijl wordt aangedreven door een lader.

 

Ze pingde het IP-adres van de telefoon voor twee dagen om te controleren of het  bereikbaar zou blijven. De telefoons hebben het wel een klein beetje warm, maar het werkte. Ze hebben gemerkt dat de ping in de tijd aanzienlijk veranderd tussen de verschillende standen op de wifi van de mobiel- van 100ms tot ongeveer 2 ms op ‘performance’.

Het plan was om een ​​klein programma op de telefoon te maken die een kleine set van instructies begrepen. De basislijst van commando’s was: licht aan / uit, kleur veranderen ‘wash’ en pieptoon.

De eerste uitdaging was het draaien van de achtergrondverlichting. WinMobile is een multitasking OS draait WindowsCE als de kernel. De power management subsysteem stelt de gebruiker in staat om te suggereren energie-instellingen, maar met het OS wordt rekening gehouden met alle actieve programma’s die de gebruiker nodig heeft.

Vervolgens gingen ze verder met de piepen. De PC heeft altijd een luidspreker die zou kunnen piepen – het was verbonden met de chip die het toetsenbord bestuurd – dus heeft een overeenkomstige functie bijvoorbeeld in windows de MessageBeep functie.

WindowsCE is ontworpen voor een reeks van platforms en embedded controllers en het lijkt erop dat de pieptoon geen kernfunctie was. Het bleek dat de fabrikanten rekening hadden gehouden met de eenvoudige sinusgolf voorbeeldcode implementatie. Dit was goed genoeg voor de mobiele telefoon piepen en muzikale weergave.

Het programma op de telefoon is geschreven in Microsoft Net C # en bestond uit twee delen: een inschrijving bij een webservice – logging het feit dat het nog in leven was en haar huidige IP-adres, en twee een UDP luisteraar – luisteren naar commando’s van de. controller via het netwerk.

De controller is geschreven om de midi-bestand van het Carol lezen en de afzonderlijke noten te sturen naar individuele toestellen op het juiste moment. Met behulp van UDP in plaats van TCP en de ‘performance’ instelling op de telefoon betekende dat de opdrachten snel kwam op de telefoons.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: