DEFRAME

http://vimeo.com/33001491

DEFRAME collective

2) Mijn favoriete video

Mijn favoriete project van DEFRAME is de opening van de museumnacht in Amsterdam in 2011.

http://vimeo.com/33001491

3) Gebruikte materialen

Bij DEFRAME is er weinig sprake van materiaalgebruik. Ze maken geen tastbare objecten van bijvoorbeeld hout of koper. Voor hun projecties gebruiken ze: lichten, geluid, laptop, versterker en soms patronen om de lichten van vorm te laten veranderen.

4) Gebruikte technologie

Zoals ik hierboven al een beetje beschreven heb, maken ze de projecties met digitale apparatuur. Ze vervaardigen het door middel van een laptop, waarop ze ook veel ontwerpen en bedenken. Ook schetsen ze soms nog ouderwets op papier.

5) Beschrijf de interactie van het project

De projecten van DEFRAME zijn allen bewegende projecties van lichtbundels. Ze produceren geen stilstaande beelden of andere kunstobjecten. DEFRAME maakt projecties voor feesten en openingen, maar ze exposeren ook op diverse plekken door het land. De audiovisuele projecties die ze maken verschillen veel van elkaar. Als ze in opdracht een projectie maken voor een feest, is het uiteraard kleurrijk, druk qua flitsen en begeleid met hard geluid. Voor openingen of exposities zijn de projecties vaak minder flitsend en druk.

6) Leg uit waarom dit jouw favoriete project is van jouw artiest

Mijn favoriete project van DEFRAME is de opening van de museumnacht in Amsterdam in 2011. Het is een projectie op het gebouw van het Scheepvaartmuseum. Dit is mijn favoriete viodeo projectie van DEFRAME, omdat het veel diverse vormen bevat, zoals: recht strepen, stippen, zwierige lijnen, cirkels, flitsen, etc. Normaalgesproken gebruiken ze meer kleur. Deze video is miniem qua kleur, maar toch zeer afwisselend door alle patronen en vormen die te zien zijn.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: