Dieter Vandoren – Integration.04

Image

Project

Dieter Vandoren – ‘Integration.04’, waar hij onlangs mee afstudeerde aan de faculteit ArtScience van de KABK en het Koninlijk Conservatorium. In deze audiovisuele performance manipuleert Vandoren op indrukwekkende wijze licht en geluid met zijn lichaam.

Materials

Licht,Geluid,Lichaam

Technology

Een trip door een immersieve optofonische wereld. Licht (opto) en geluid (fonisch) zijn de eerste twee en Dieter’s lichaam is de derde component. Lichaam, licht en geluid zijn verstrengeld in een complexe interactie. Geïnspireerd op de diepe connectie tussen een muzikant en zijn instrument, het samenspel van huid, spieren en botten van de danser en de mechanische vibraties, dempingen en resonanties die de hoorbare trillingen produceren.

Effects

Het werk van Dieter Vandoren balanceert op de rand van kunst en onderzoek. Hij houdt zich bezig met het ontwikkelen van ruimtelijke ‘instrumenten’ die met het hele lichaam bespeeld kunnen worden.

Integration.04 is een performance waarin de kunstenaar live een driedimensionale ruimte laat ontstaan. In een mistige ruimte zijn een aantal beamers opgesteld. De kunstenaar voert temidden van de projectoren en in samenspel met de lichtvlakken een choreografie uit. Zijn lichaam is de interface waarmee hij real time zowel het uiterlijk als de klank van de installatie kan bepalen.

Performer en publiek worden ondergedompeld in een abstracte wereld die rechtstreeks uit de digitale omgeving lijkt te komen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: