Haptic Architects

IMAGE/VIDEO

Spa

PROJECT TEKST 

Een project van Haptic Architects is een spa in een hotel in Sognefjorden, Noorwegen. Het is geïnspireerd op de traditionele boerderijen in Noorwegen, waarbij 5 huisjes bij elkaar centraal staan. Deze huisjes hebben een verzamelpunt waar de receptie, bar, lounge, restaurant, ontbijtkamer, keuken, bibliotheek en ontmoetingsruimte bij elkaar komen. Op de benedenverdieping, midden in het landschap, bevinden zich de spa faciliteiten, zoals zwembad, fitness, bioscoop en spelletjeskamer. Ieder huis heeft zijn eigen functie en heeft een uniek panorama uitzicht dat kijkt over het typische Noorwegens berglandschap.

De L-vormige constructie is ontworpen voor de flexibiliteit. De twee slaapkamers en de centrale woonkamer hebben een capaciteit voor 32 gasten.

 MATERIALS

De gebouwen zijn gebouwd uit eenvoudige schuine vormen met grote ramen. Ze worden intern en extern bekleed met hout. De onderste verdieping wordt gevormd door de natuursteen, dit is weer een sokkel voor de bovenverdieping die van hout is gebouwd.

 De natuurlijke rotsen zijn blootgesteld, hierdoor zijn de textuur, kleur en natuurlijke details goed te zien. Het vormt een bijzonder aspect in het zwembad waar de blootgestelde rotsen een uniek contrast vormen door het bergachtige landschap.

TECHNOLOGY

De vernieuwende technieken zijn de pure ruwe materialen die in contact kunnen komen met de mens. Hierdoor komt de mens meer tot rust en is het effect van de spa groter. Deze sfeer wordt bepaald door de combinatie van grote ruimtes, veel glas en de spa treatment. Hierdoor komt de natuurlijke persoon naar boven en vergeet de gast de tegenwoordige druk van het leven.

EFFECT

Wat hierboven al belicht is staat de gast centraal. Het effect wat wordt gecreëerd gaat om pure schoonheid. De schoonheid staat hierbij voor de natuur en de mens. Deze worden terug gebracht naar de basis zonder dat het lijkt alsof de mens hier aan meegewerkt heeft.

                                                   CJ van de Laar

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: