JEPPE HEIN / invisible labyrinth

<p><a href=”http://vimeo.com/38091730″>Invisible Labyrinth, 2005</a> from <a href=”http://vimeo.com/user3058358″>Studio Jeppe Hein</a> on <a href=”http://vimeo.com”>Vimeo</a&gt;.</p>

invisible labyrinth

Het werk Invisible Labyrinth is een denkbeeldig doolhof zonder echte muren. Het doolhof krijgt zijn structuur door de infraroodsignalen die aan het plafond zijn verbonden. Deze infraroodstralen vormen een rasterpatroon met gelijke afstanden. Tijdens de expositie zal dit patroon dagelijks veranderen via een besturingspaneel, waarmee de stralingen worden ingeschakeld.

Materialen;
koptelefoon
infrarood sensoren
infrarood stralen
besturingspaneel
oplader van het besturingspaneel
(afmetingen sensoren zijn variabel

Bij de ingang van het ‘doolhof’ kan de bezoeker op het paneel een voorgeprogrammeerd doolhof inschakelen en de bijgevoegde koptelefoon met infraroodsensor opzetten. Deze koptelefoon reageert met een trilalarm en wijst je zo de weg door het doolhof. De bezoeker combineert op deze manier de visuele informatie met de door technologie geplaatste ‘onzichtbare muren’, waardoor het doolhof in de verbeelding zal ontstaan.

Op deze manier ontstaat er eigenlijk een nieuwe vorm van architectuur; een onzichtbaar project zorgt ervoor dat er in de verbeelding zich een ruimte creeert, louter door het afgeven van signalen aan de koptelefoon. Het is een onzichtbaar object, wat door verbeelding, interactie en psychologie van de bezoeker een sculptuur wordt.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: