Julian Oliver

Image tg-witthuhn_med

JULIAN OLIVER

Algemeen

Julian oliver is een new zeelander maar tegenwoordig gevestigd in Berlijn.

In zijn verleden is hij begonnen als architect maar overgegaan op game design omdat hij meer geïnteresseerd was denkbeeldige architectuur met onmogelijke structuren.

 Hij is een uitgesproken voorstander van vrije software en omschrijft  zijn artistieke praktijk dan ook niet zozeer als kunst, maar meer in termen van een ‘kritische ingenieur’. Dit houd in dat hij technologie als de meest transformerende

taal van onze tijd beschouwd en vorm geeft aan de manier waarop wij ons voortbewegen, communiceren en denken.

Project Text

 Dit project gaat over de onzichtbaarheid en onbetrouwbaarheid van digitale processen die het internet mogelijk hebben gemaakt in de afgelopen jaren en waar met name overheden en multinationals gebruik van maken. De Russische handgranaat staat symbool voor onaangename verrassingen in het leven van de doorsnee in onze hedendaagse maatschappij. Technology In de granaat zit een kleine computer, microfoon en krachtige draadloze antenne die netwerkverkeer en audio opvangt en achtergehouden informatie filtert en deze op een openbare website toont op de plaats “ontploffing”.

Materiaal

De granaat is gemaakt van zeer krachtig doorschijnend hars en handgemaakte metalen onderdelen. Echt vernieuwende technologie zit er niet in en de interactie met mens vind eigenlijk plaats zonder dat je het echt doorhebt, de granaat reageert eigenlijk op wat er zich op het net plaatsvind en dat vind ik wel een interessant gegeven.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: