LICHTFAKTOR

<p><a href=”http://vimeo.com/33922992″>LICHTFAKTOR – Darkest Hour Light Painting Video</a> from <a href=”http://vimeo.com/lichtfaktor”>LICHTFAKTOR</a&gt; on <a href=”http://vimeo.com”>Vimeo</a&gt;.</p>

PROJECT TEXT

In deze film laten ze het licht tot leven komen, ze geven het een eigen karakter en eigenschap. Het licht gaat als een soort vloek door de stad en vermoord mensen, waardoor het een duistere uitstraling krijgt, ondanks dat het juist licht geeft. Het verhaal komt sterk over door dat het licht een echt onderwerp verbeeld, waardoor je het gevoel krijgt dat het licht de mensen echt vermoord.

 MATERIALS

Het materiaal wat ze in deze film hebben gebruikt is het licht (licht staven) en een camera. Als setting hebben ze wederom voor een urban setting gekozen, iets wat veel terug komt in hun werk. Het licht speelt in deze film een grote rol, d.m.v. een grote sluitertijd van de camera te gebruiken tekenen ze met het licht en laten ze het tot leven komen, het krijgt een karakter door de beweging die wordt gecreëerd door Lichtfaktor door de lichtstaven in beweging te brengen.

TECHNOLOGY

In dit project, en in het algemeen bij Lichtfaktor, wordt er vooral veel aandacht besteed aan de juiste camera instellingen en de bewegingen van het licht. Doordat de camera er toe in staat is deze bewegingen op te nemen krijg je bewegende beelden die een verhaal vertellen die je met het blote oog in eerste instantie niet kan waarnemen. Naast d camera, licht en monteren zijn er geen andere technologische toepassingen.

 EFFECT

In dit project is er weinig interactie met het publiek, in andere projecten is dit meer, als ze bijvoorbeeld bij lichtshows of lichtfestivals optreden. In dit project gaat het meer om het verhaal en hoe ze het licht tot leven laten komen. Je zou het verhaal als een belevening kunnen opvatten die d.m.v. van een film aan jou wordt verteld.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: