Random-international

1.-Rain-Room-Installation-images-%C2%A9-Felix-Clay.-Rain-Room-Random-International-2012.-Courtesy-of-Barbican-Art-Gallery

PROJECT

Het kunstwerk dat iedereen wel kent is the rain room. Dit is hun grootste en meest ambitieuze kunstwerk tot nu toe. Random-international nodigt bezoekers hierbij uit om te ervaren hoe het is om de controle te hebben over regen. De kamer bevind zich in Londen in de Barbican’s Curve waarbij Mensen kunnen ervoor kiezen om er gewoon naar te kijken of mee te doen met het spel van vertrouwen. Voor Random-international is dit ook een soort test, hoe reageren de bezoekers en wat is hun gedrag.

In de kamer kun je rondlopen in de regen zonder nat te worden. Uit het plafond valt zo’n 1000 liter water per minuut, maar speciale 3D-camera’s houden bij waar de bezoekers van de kamer zich bevinden. Precies daarboven is het droog. Het is verwarrend maar een bijzonder ervaring tegelijk, je kunt dus lopen door de regen optimaal beleven zonder dat je bezig bent om jezelf te beschermen tegen de regen. De Rain Room is extra bijzonder door de verlichting en de muziek een echte belevenis voor alle zintuigen!

MATERIALS
Water
Bewegingssensoren
Camera’s
Geluid installatie
Rasters
Sproeiers

TECHNOLOGY & EFFECT

Door middel van bewegingssensoren registreren een aantal camera’s waar de bezoekers zich in de ruimte bevinden. Zodra deze camera’s beweging detecteren, worden kleppen gesloten met als gevolg dat bezoekers droog blijven terwijl ze omringd zijn door een gordijn van regen.Om je heen heb je dus nog wel het geluid en de regendruppels maar je wordt zelf niet nat. Hier wordt het onmogelijke even mogelijk gemaakt.Doordat het geluid en het zien van regen een rustgevend werking kan hebben, kan deze plek een functie hebben om tot rust te komen. Deze installatie zou je in principe overal kunnen plaatsen.
Het is echt een nieuwe belevenis en ervaring voor de bezoekers. Het geeft een kick, omdat je denkt dat je nat zult worden, niet alleen door de vallende regendruppels maar voor je neus zie je echt een stortregen, maar toch blijf je droog en dat maakt de ervaring zo uniek. Deze techniek houdt je dus eigenlijk soort van voor de gek.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: