Takeshi Ishiguro

Takeshi Ishiguro

Project tekst

Takeshi Ishiguro heeft een project bedacht waarin je verschillende tassen in beweging ziet door middel van een installatie. De intallatie word geplaatst in een winkeletalage. Het zijn 16 verschillende tassen die allemaal een bepaald ritme hebben. Als je dus langs de etalage loopt die je de tassen bewegen in steeds een ander ritme. Het project valt op door zijn specialisme in de vernieuwing van techniek door producten te laten bewegen die normaal niet uit zichzelf bewegen.

Materials

De tas bestaat uit een geometrische lijnenstructuur waardoor de tas een bepaalde flexibeliteit krijgt. De tas is gemaakt van stof maar de diehoeken die erop geplaatst zijn, zijn gemaakt van plastic. Door ze op een standaard te plaasten zie je dat het materiaal op een vreemde manier beweegt. De beweging van de tas straalt futorisme uit.

Technology

Door de tas op een standaard te plaatsen die omhoog en omlaag beweegt krijgt de tas een andere verbeelding. Door de geometrische vormen en de bewegingen lijkt het alsof de tas leeft. Takeshi Ishiguro heeft er meerdere op een rij gezet waardoor er een soort leger ontstaat van tassen in verschillende kleuren. Doordat ze allemaal in een bepaald ritme zitten lijkt het alsof de tassen dansen en zo trekken ze de aandacht van de mensen die buiten lopen.

Effect

Je ziet veel mensen met de tas lopen. Door een speciale presentatie trek het de aandacht van de mensen. Omdat de tassen in een bepaald patroon bewegen lijkt het alsof dit product het nieuwste van het nieuwste is. Door de geometrische vormen nodigt het product uit om te voelen en uit te proberen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: