YesYesNo

YesYesNo

<p><a href=”http://vimeo.com/4706049″>lights on</a> from <a href=”http://vimeo.com/thesystemis”>zach lieberman</a> on <a href=”http://vimeo.com”>Vimeo</a&gt;.</p>

1. Bio

YesYesNo is een interactief collectief dat zich specialiseert in het maken van magische en opwindende installaties. Ze bundelen creativiteit, artistieke visie en R&D. YesYesNo streeft er naar werk te ontwikkelen dat creativiteit en verbazing op de eerste plaats zet.

2. Images/Video favoriet project

Deze audiovisual performance heet ‘lights on’ en werd gemaakt voor de opening van het Ars Electronica museum in Linz, Oostenrijk. Waarbij lampen op een gebouw correspondeerden met muziek die via speakers rondom het gebouw werd afgespeeld. Deze performance duurde 10 minuten.

3. Materialen

Het gebouw heeft 1085 ramen die met Led lampjes kunnen worden bestuurd.

4. Technologie

Het ritme en patronen van de lampjes zo geprogrammeerd dat z precies op het juiste moment van de muziek de juiste bewegingen te maken.

5. Experience

De nauwe aansluiting van muziek&licht zorgt voor een erg emotioneel taferaal. Doordat het in het donker afspeelt voelt het bijna magisch.

6. Waarom is dit je favoriete project

Ik vind het altijd erg interessant hoe muziek bepaalde emoties kan oproepen, soms voelt muziek bijna magisch. Wat mij betreft versterkt het gebruik van de lampjes dit gevoel, omdat de bewegingen nauw aansluiten bij de muziek en de ervaring dus versterken. Ook vind ik het interessant dat er op zo’n grote schaal gebruik word gemaakt van de lampjes, het zou fantastisch zijn als dit gebouw elke dag aan zou staan en zou reageren op het geluid dat door de voorbijgangers word gemaakt!

door Suze Kuit

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: