Lydia Schouten

Lydia Schouten is een Nederlands beeldend kunstenares die performances, video’s en installaties maakt. Aanvankelijk stelt ze vrouwenrollen aan de kaak. Ik heb gekozen voor haar video ‘Echoes of Death / Forever Young’. Deze video sprak me aan door de diversiteit aan beelden, de achtergrondmuziek en de rake teksten.

http://www.lydiaschouten.com/2_VIDEOGRAPHY.html

Ze heeft voor deze video simpelweg videoapparatuur gebruikt, muziek, bewerkingen gedaan op de computer in zelfgemaakte installaties in de video gebruikt.

De technologie die Lydia Schouten heeft gebruikt, is niet bijster interessant. Dat komt mede doordat de video al vrij oud. Hij is namelijk in 1986 gemaakt. Het is een 15’ film.

‘Echoes of Death / Forever Young’, gaat over een vrouw die zelfmoord wil plegen. De dingen die ze denkt, voelt en ziet worden in beeld gebracht. Ondanks dat het thema wat macaber is, komt de video niet zo over. De teksten die in het beeld verschijnen, zorgen ervoor dat de verhaallijn duidelijk wordt. De achtergrondmuziek is duidelijk als ‘sfeermaker’ bedoeld.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: