TITIA EX

halo1

PROJECT

De Halo is een permanente lichtcirkel, zwevend boven de top van de onderste kapel van de Sint-Willibrordkerk (1877). Hij maakt een verbinding tussen de kerk en haar omgeving. Met een stil gebaar haalt hij de kerk uit haar schaduw. Hij laat de menselijke perceptie door de tijd heen zien. De lichtcirkel – bestaande uit twee neon lijnen, een goudgeel binnenste cirkel en een zuiver wit buitenste cirkel – trekt je blik naar boven. Schoonheid van het licht in al zijn eenvoud, een moment wordt de stad persoonlijk intiem. Via het kunstwerk ontdek je het monument, een kerk een plek die verlichting brengt en stilte doet ervaren. Je bent op reis in de stad Utrecht.

MATERIALS

NEON licht, in vorm van neon staven waarmee er als het ware getekend wordt. De lijnen licht vormen de cirkel.

TECHNOLOGY

In dit project komt er niet extreem veel technologie voor. Alleen het gebruik van licht op een andere manier dan dat het normaal gebuikt wordt. Hier vormen de staven licht de cirkel, en ook in andere projecten van haar tekent ze met deze neon lichten.

EFFECTS

De kunstwerken van Tatia Ex hebben een apart effect op de kijker, vooral omdat ze het op een plek plaats waar je niet snel verwacht een lichtobject tegen te komen. Zoals hier het voorbeeld: op de top van een kerk.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: