BERIT GREINKE – CHROME ( live )

CHROME_GreinkeAltavilla

PROJECT TEXT

De expertise van de duitse ontwerper Berit Greinke, eveneens afgestudeerd bij Textile Futures, ligt op het grensgebied tussen tussen txtiel, geluid en performance.

MATERIALS

Papier en of textiel, verf, film camera en geluiden.

TECHNOLOGY

Door middel van een gefilmd proces, ontstaat er een geluid dat is gebaseerd op het kleurpalet dat gaande weg transformeert en uitvloeit. Doordat dit bij iedere verf, textiel en/-of papier anders uitvloeit, ontstaat er steeds een ander geluidsspoor en blijft het effect dus verassend.

 EFFECT

In haar werk Chrome ( live ) 2010, dat in feite een live event is, laat zij een gezeefdrukt motief uitvloeien tot een nieuw patroon. In tegenstelling tot de conventionle textieldruk, die erop gericht is om pigmenten en verf permanent op het doek te fixeren, expirimenteerde Greinke met verschillende bindmiddelen, die de pigmenten juist niet fixeren. Door een drager, bijvoorbeeld papier of textiel na het printen nat te maken voltrekt zich voor het oofgvan de toeschouwer een kleurverandering. Terwijl het proces wordt gefilmd ontstaat er een uniek geluidsspoor dat is gebaseerd op het speficieke kleurpalet dat gaandeweg transformeert.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: