STUDIO ROOSEGAARDE – DUNE

14-26-image 15-27-image

PROJECT TEXT

DUNE is een interactief landschap dat interafeert met mensenlijk gedrag. Deze hybride van natuur en techniek is samengesteld uit een grote hoeveelheid vezels die volgen naar aanleiding van de geluiden en bewegingen van de passerende bezoekers.

Er zijn verschillende ontwerpen voor de DUNE gemaakt, onder andere de DUNE 4.1 , deze verbeterd de sociale interacties in de publieke voetgangerstunnel , de Maastunnel te Rotterdam.

Vervolgends De 60 meter permanente DUNE 4.2 , gelegen aan de maas in Rotterdam, ( de ESCH ) deze maakt gebruik van minder dan 60 watt aan energie.

Dune X is het interactieve landschap van het licht in de donker geplaatste Dogleg tunnel op de 18e Biennale van Sydney.

MATERIALS & TECHNOLOGY

2006-2012. Modulair systeem van lengte 100 cm, breedte 50 cm, variabele hoogtes. Honderden vezels, LEDs, sensoren, speakers, interactieve software en elektronica; variabel tot 400 meter.

EFFECT

Door interactie te maken met het publiek ontstaat er als ware een lichttunnel van honderden buizen, gemaakt van vezels. Als je de buizen aanraakt onstaat er een geluid en verlichten de buizen een voor een op. Dit zorgt voor meer interactie, een fijner gevoel en een andere sfeer in en rondom de buizen / in de tunnels.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: