Elisa Strozyk

boewer_wooca_ashdown_10_03

boewer_wooca_wentwood_10_02

PROJECT TEXT

Elisa Strozyk is een Duitse ontwerper die na haar bacherloropleiding aan de kunsthochschule Berlin-Weissensee voor haar master naar het Central Saint Martins is vertrokken. Het principe is toepaspaar bij gordijnen, karpetten of onderdelen van meubels. In samenwerking met Sebastian Neeb zijn ook lampen en meubels ontstaan die uit vergelijkbare vouwstructuren zijn opgebouwd.

MATERIALS

Haar wooden textiles (2011) zijn samengesteld uit houten elementen, die door een textiele dragen met elkaar verbonden zijn. Zodoende ontstaat er een flexibel houten doek dat gedrapeerd kan worden  voor het bereiken van een driedimensionale oppervlak.

TECHNOLOGY

Hier zie je niet hele nieuwe technologie, maar wel een verschillende materialen bij elkaar gebracht en opnieuw toegepast op een speciale manier. Door het lijnenspel zie je dat het geheel speels word waardoor er een nieuwe betekenis gegeven kan worden aan het tapijt.

EFFECT

Als je het product in eerste instantie ziet wordt je geprikkeld door de geometrische vormen en de natuurlijke kleur van het materiaal. Je kan het overal gebruiken in je huis als kleedje maar ook als tapijt. Door het lijnenspel blijft het interessant om naar de kijken.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: