JIM CAMPBELL

BIOGRAFIE

 Jim Campbell is een hedendaagse kunstenaar, woonachtig in San Fransisco die voornamelijk werkt met LED-licht installaties. Jim Campbell werd geboren in Chicago in 1956 en woont nu in San Francisco. Hij kreeg twee Bachelor of Science graad in wiskunde en techniek. Cambpell begon zijn artistieke carrière in het maken van films. In 1990 stapte hij over naar sculptuur en begon hij met het maken van maar de overstap naar elektronische sculptuur in 1990. Zijn huidige werk combineert hij met film, geluid en LED-licht installaties. Hij heeft zich ontpopt als een leidende figuur in nieuwe media kunst.

MATERIAAL/TECHNOLOGIE

 Madison Square park is verlicht door de kunstwerk van  Jim Campbell. Hij heeft  3-D matrix van bijna 2.000 LED-verlichting gebruikt. Ze zijn verwerkt in een gloeilamp. Het is 20 meter hoog en 80 meter breed. De LED-lampen geprogrammeerd door een computer/software en creëert de illusie van figuratieve beelden die de menselijke ervaring van het stedelijke landschap verbeelden.

EFFECT

Het totale effect is poëtisch en surrealistisch. Het illustreer beelden dat een stad heeft. Je ziet menselijke figuren lopen bijv.of vogeltjes dat vliegen. Het heeft een vrij romantische sfeer, vooral in het donker.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: