LEO VILLAREAL

 

BIOGRAFIE

Leo Villareal is een pionier in het gebruik van LED’s en computer-gestuurde beelden. Hij is zowel bekend voor zijn lichtsculpturen en architectonische sitespecific werken. Hij is geboren in Albuquerque in 1967 en groeide op in El Paso en in het noorden van Mexico. Villareal heeft design en kunst gestudeerd aan de Yale Universiteit. Later heeft hij ook interactive telecommunications gestudeerd in New York. In 1994 bezocht hij zijn eerste cultuur festival, Burning man, hij werd hierdoor geïnspireerd en begon hij met het creëren van een meeslepende ervaringen op grote schaal.

MATERIAAL/TECHNOLOGIE

MULTIVERSE ; de grootste en meest complexe lichtsculptuur is gemaakt door de Amerikaanse kunstenaar Leo Villareal. Het bevindt zich door de Concourse loopbrug tussen Oost-en West gebouwen van de National Gallery of Art. Kenmerken van het werk van Villareal zijn beweging en licht. Zodra de juiste hardware word geïnstalleerd dat een speciaal ontworpen software heeft om abstracte configuraties van het licht te creëren onstaat er een magische wereld.

Het werk heeft ongeveer 41.000 computer-geprogrammeerde LED knooppunten die worden uitgevoerd door de kanalen langs de 200 meter lange ruimte, langs de muur en over het plafond, over de gehele lengte van de loopbrug.De lichten zijn ingesteld om zich te herhalen, elke bol variërend in helderheid gebaseerd uit een vooraf gedefinieerde programma en patroon.

EFFECT

 Multiverse is visueel een geslaagde project, Het is een speels project en belevenis, waarschijnlijk omdat onze hersenen automatisch de semi-complex patronen proberen te ontcijferen. Als het van een naar ander kleur zou springen zou het minder aantrekkelijk  zijn, maar door de complexiteit word het interessanter. Het heeft een hypnotiserend effect, je blijft ernaar kijken. Het heeft een mysterieuze sfeer maar toch ook romantisch.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: