MORITZ WALDEMEYER

Candles

      spazio-Krizia-2012-Candle-in-the-Wind-candeliere-foto-di-MAria-Grazia-Cicala

BIOGRAFIE

Waldemeyer is geboren in Oost-Duitsland in 1974. Hij verhuisde naar London in 1995 om bedrijfskunde te studeren. Tijdens zijn stage bij Bosch ontdekte hij robotics, tegenwoordig bekend als mechatronic.
Waldemeyer werd opgeleid als ingenieur bij de Kings College in London en hij voltooide zijn master in 2001. Na zijn afstuderen werkte hij drie jaar in onderzoek en ontwikkeling bij Royals Philips Electronics in Nederland. In 2004 begon hij voor zichzelf te werken.

Waldemeyer’s werk is een mix van technologie, kunst, mode en design. Hij wordt erkend als een van de meest innovatieve en spannende ontwerpers van zijn generatie.
Zijn eerste opdracht was voor Rod Arad, die vroeg Waldemeyer om te helpen met het ontwerpen van drumstok a drum stick that lit up as it moved to create words in mid-air. Sindsdien heeft hij samen met vele andere bekende ontwerpers, Architect Zaha Hadid, ontwerper Yves Behar, Marcel Wanders en modeontwerper Hussein Chalayan om producten te maken voor bedrijven zoals; Swarocski, Dupont Corian,Campeggi,Bombay Sapphire, Audi en Mercedes-Benz.
Waldemeyer heeft zo ook zijn plek gevonden in de showbusiness industrie. Hij ontwerpte technische oplossingen voor muzikale optredens o.a voor U2, OK GO, Rihanna, Kylie minogue en de Black Eyed Peas.

MATERIAAL/TECHNOLOGIE

Elke (nep)kaars is een individuele eenheid en bestaat uit een op maat gemaakte 250-LED paneel en circuits. Waldemeyer heeft de beweging van de vlam op basis van videobeelden van werkelijke kaarsen geprogrammeerd. Hij heeft elk kaarsbeeld omgezet in pixelgegevens en heeft met behulp van een software-engineer elk led gecodeerd om de beweging van de vlam weer te geven. Dus als je dit hele ding in het donker bekijkt zie je allemaal kleine vlammetjes wat net echt lijkt.

EFFECT

Candles in de wind is een revolutionair nieuw verlichtingsconcept. Met behulp van moderne LED-technologie kunnen we opnieuw de licht van het verre verleden ervaren,de eenvoudige maar oneindige kaarsvlam. Het ontwerp is puur en minimalistisch. Van een afstand is het licht niet te onderscheiden van een echte ding,dankzij de perfecte match van de lichte LED –kleur. Pas als je dichtbij komt blijkt het dat het  digitale displays zijn.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: