YAYOI KUSUMA

Afbeelding 3

BIOGRAFIE

Yayoi Kusama  is een Japanse kunstenaar en schrijfster. Ze werkt in verschillende media, waaronder schilderen, tekenen beeldhouwen, film, performance en meeslepende installaties. Ze staat erg bekend om haar installaties waarvan onderdelen samensmelten met de ruimte door het gebruik van kleuren en patronen.  Kusuma is geboren in 1929 in Japan, ze kwam naar de VS in 1957 en al snel hoorde ze bij de New Yorkse avant-garde.

MATERIAAL/TECHNOLOGIE

De Infinity Mirror Kamers drukt de belangstelling in oneindige en eindeloze visie uit van Kusuma.

De muren en het plafond van de installatie zijn gespiegeld en er is over de hele ruimte op de floer water. Bezoekers wandelen door de kamer op een loopbrug dat is gemaakt van gespiegelde tegels. Aan de plafond zijn er honderden kleine, ronde, LED- lampjes geplaatst die aan en uit knipperen in verschillende kleuren configuraties dat wordt gereflecteerd door wall-to-wall spiegels.

EFFECT

 Het effect wat het samen oplevert, de LEd- lampjes en de spiegels, lijken eindeloos. De kijker krijgt het gevoel alsof ze in een eindeloze ruimte zitten, met allerlei fonkelende lichtjes  in de lege duisterste kamer.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: