Haptic Architects vs. Rob Plattel : Material

Effect, techniek en materiaal

Haptic Architects vs Rob Plattel

IMAGE/ VIDEO

Image

Image

PROJECT TEXT

Het beeldend werk van Rob Plattel. Rob Plattel werkt met natuurlijke materialen die een uitgesproken karakter en schoonheid van zichzelf hebben. Zijn projecten heten onderanderen : Colour, Foodvision, voortdurend land, growing concepts, House of flowers, Plants en Gelderse Weddingdresses.

Hij wil die schoonheid van de natuurlijke onderdelen zichtbaar, tastbaar voelbaar te maken voor de toeschouwer. De voorwerpen als vondsten tonen is echter niet genoeg. Plattel wil iets toevoegen, iets met ze doen. Kijken volstaat niet om tot hun kern te komen: door met de materialen samen te werken, hun lichtheid of zwaarte aan den lijve te ondervinden, ze keer op keer te sorteren, stapelen, segmenteren, rijgen, strooien – alleen zo dring je werkelijk tot het wezen door. Het is als het leren kennen van andere mensen: je kunt op uiterlijk afgaan, maar er is dan zoveel dat je mist. Plattel laveert zo tussen de eenvoud van het natuurlijk voorwerp en de gekunsteldheid van te bedachte constructies door. Spelenderwijs op zoek naar een eindresultaat dat niet anders dan zo had kunnen zijn en dat tegelijk bij iedere lichtinval intrigeert. Kunstwerken die een tijdloze, natuurlijke schoonheid bezitten, maar alleen door ritmisch, menselijk handelen tot stand kunnen komen – in concentratie, rust en helderheid.

MATERIAL

De laatste 3 woorden komen ook voor in het werk van Haptic Architects. De natuur in hun projecten zorgt e rook voor dat de mensen in concentratie, rust en helderheid creeren en zich daar. Ook vinden beide ontwerpers de natuurlijkheid het grootste pluspunt van hun werk. Als dat niet aanwezig zou zijn dan zou de kracht ontbreken.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: