HAQUE

PROJECT

Control.Burble.Remote maakt deel uit van een reeks installaties die begon met de installatie genaamd Open burble, behalve deze installatie is vernieuwd met een interactie-modus met behulp van afstandsbedieningen zoals video afstandsbedieningen en tv-afstandsbedieningen

MATERIALEN

carbon
hoogwaardig touw
Latex ballonnen
draaibare clips

TECHNOLOGIE

Ongeveer 300 miniatuur sensoren, een in elke ballon, die reageren op de infrarood signalen van de afstandsbediening. Autonome LED’s met toegepaste miniatuur sensoren zijn verbonden met hen.
Ook consoles, elk met een ST Micro triple-dimensionale digitale acceleratormeter. Dit is naar verluidt dezelfde sensor die zullen worden in de nieuwe Nintendo Wii spelcomputer.

EFFECT

In Control.Burble.Remote, is deze relatie tussen afstandsbedieningen en technologische apparaten binnenstebuiten ingeschakeld. Het publiek beïnvloedt de kleuren en patronen gecreëerd door de infraroodsignalen verzonden door hun afstandsbedieningen. Zij worden de uitvoerders van het spektakel en de relatie van mensen om hun afstandsbedieningen en elkaar is geëxternaliseerd en gemeenschappelijk.

 haque

haque2

burble

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: