Marie Sester

Marie Sester

1) Marie Sester is een Frans-Amerikaanse kunstenaar .

Geboren in Frankrijk, Sester bestudeerd om een architect te zijn, het verdienen van een Masters Degree (Architect DPLG, M Arch) van de Ecole d’Architecture in Straatsburg, Frankrijk.  Na een reis door Europa en Afrika, vestigde zij zich in Parijs en heeft hij een kunstpraktijk het creëren van vooral tekeningen en schilderijen. Na ontvangst van een residency in Japan in 1993, het werk van haar verschoven in de richting van een verkenning van de openbare ruimte, het creëren van installaties en experimentele interactieve werken.

In 2000 verhuisde ze naar de Verenigde Staten, woont eerst in San Francisco, dan Los Angeles. Ze woont momenteel in New York City.

 

2) http://vimeo.com/47601580

 

3) Ze maakt vooral veel gebruik van computer programma’s. Zoals een tracking programma die ze gebruikt bij haar werk acces uit 2003.

Image

EXPOSURE is een projectie-gebaseerd op een installatie uit bestande beelden van geröntgende voertuigen afgewisseld met architectuur. De installatie werd ontwikkeld in 2001 als vijfde en laatste aflevering in een reeks van video-based werk dat onderzoekt hoe X-ray beelden werden gebruikt voor surveillance, pre-9/11. Zie afbeelding onder.

Image

 

4) Sester werkt voornamelijk met digitale en interactieve technologie, die tonen zich in verschillende formats.  Zie haar werk ACCES uit 2003 en EXPOSURE uit 2001.

 

5) Bij het werk ACCES word een willekeurig persoon gevangen door de tracking light van de camera. Vervolgens verschijnt er een spotlight die je blijft achtervolgen, ondanks dat mensen eruit proberen te stappen blijft de spotlight om je heen hangen. Sommige mensen houden juist van deze aandacht terwijl andere er ongemakkelijk bij voelen. Het werk van Sester dwingt zich aan je op in een zekere ding. Er is zeker met dit project geen ontsnappen aan.

 

6) Wat ik zelf er interessant vind aan haar project ACCES is de interactiviteit die het aangaat met de persoon. Het onwillig achtervolgen van persoon en hoe ze hier vervolgens mee om gaan. Dit geeft verassende reacties.

 🙂

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: