White void

White void

1) A short bio on the artist/company

 WHITEvoid interactive art & design zit gevestigd in Berlijn en opereert op het snijvlak van kunst, design en technologie.

WHITEvoid bestaat uit specialisten in interaction design, media design, product design, interieur architectuur en lichtontwerp.

WHITEvoid creëert ruimtes, installaties en producten voor musea, tentoonstellingen, beurzen, festivals, evenementen, concerten en clubs.

http://www.whitevoid.com

2) Images or a video of their projects

Image

LivingSculpture 3D-module-systeem

http://vimeo.com/45859302

 

3) A discription of the materials used

 Het plannen van een lichtinstallatie is bijzonder uitdagend als het ontwerp niet alleen in een vlak, maar als vrije ruimte is gebouwd.

Met de LivingSculpture 3D-module-systeem, ontworpen door Christopher Bauder / WHITEvoid heeft Philips Lumiblade een systeem gecreëerd waarmee de gebruiker zich op een ding kan concentreren: op het ontwerp.

De behoefte aan technische deskundigheid wordt geëlimineerd door het modulaire systeem, dat bestaat uit basisplaten en drijfstangen. De drijfstangen zijn beschikbaar in verschillende lengtes en kunnen zelfs in complexe driedimensionale structuren worden gemaakt. Afhankelijk van de eisen van het project, kan een willekeurig aantal basisplaten worden samengesteld om snel een fascinerende 3D-lichtsculptuur te creeeren.

Image

4) A despription of the technology used

Image

De livingSculptutr 3D – Module – systeem is een nieuwe vorm van licht en is de nieuwste toevoeging aan de Philips “LivingSculpture” productfamilie. WHITEvoid heeft een modulair plug and play OLED-systeem ontworpen dat zorgt voor oneindig veel variaties in lay-out en inrichting van een plafond of muur. Het is een verlichtingsinstallatie. Het flexibele systeem bestaat uit een online configurator die werkt op de regeling van een individu. Het is een plug and play modulair hardware-systeem en een iPad gecontroleerde lichtanimatie.

5) An outline of the experience or interaction of the project

WHITEvoid heeft een modulair plug and play OLED-systeem ontworpen dat zorgt voor oneindig veel variaties in lay-out en inrichting van een plafond of muur. Het is een verlichtingsinstallatie. Het systeem kan veranderd worden wanneer er met het systeem op de Ipad gespeelt wordt.

6) Links and additional information related to the project 

http://www.lumiblade-experience.com/index.html

http://www.whitevoid.com/tag/livingsculpture-3d-modular-system/

 http://vimeo.com/45859302

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: