EFFECT – Education, Space – Hackenbroich Architekten in collaboration with Jan Christensen

The Traffic of Clouds is a large scale site-specific installation developed by Hackenbroich Architekten in collaboration with Jan Christensen. Developed over the course of eight months between the artist and the architects, this project is ultimately an experiment in collaborative thinking across disciplinary and methodological borders. A logic of weaving and constant movement pervades both the built form and the wall painting. The tension in the wood fibers of the interwoven boards forms sturdy walls of lace, redefining both the visual effect and the intended use of the wood boards. As if casting the negative space between the structure onto the gallery wall, Jan Christensen’s painting deepens the space of the room – blending color into changing views afforded by the installation.

Image

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: