VOLT

 

 

De virtuele wandeling door Volt is een nieuwe “digitale experience’ die de gemeente Eindhoven, stichting Trudo en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid samen willen realiseren op Strijp-S in Eindhoven. Beeld en Geluid, de hightech-sector van bedrijven en kennisinstellingen in Eindhoven, design-, kunstinstellingen en kunstenaars: ze programmeren mee en vinden in VOLT hun platform en publiek. VOLT vertegenwoordigt daarmee een nieuw type instelling: het vormt een kruispunt van participanten en publiek met een gemeenschappelijke interesse voor media en techniek en de impact daarvan op de samenleving. Samen maken deze partijen straks de waarde, ontwikkeling en aantrekkingskracht van de hedendaagse en toekomstige technologie, media en kunst zichtbaar en tastbaar. In een aantrekkelijke vorm. Voor Eindhovenaren, makers, bewoners, studenten, scholieren, professionals en toeristen, uit binnen- en buitenland. (Eksy, 2012)

VOLT vertegenwoordigt daarmee een nieuw type instelling: het vormt een kruispunt van participanten en publiek met een gemeenschappelijke interesse voor media en techniek en de impact daarvan op de samenleving. (BNA, 2013)

 

 

 

Materiaal

 

Het materiaal dat is gebruikt voor deze virtuele wandeling is onder andere de 3 witte panelen en de loopband. Daarnaast wordt door middel van beamers

 

 

Techniek

 

De virtuele wandeling is ontwikkeld in samenwerking met visueel architect en beeldkunstenaar Rick Robin aan de hand van een aantal uitgangspunten van Volt als digitale experience. Het concept is eigenlijk eenvoudig, maar zoals wel vaker bij dit soort audiovisuele presentaties is de uitvoering erg complex. De door Robin gecreëerde belevenis is een digitaal kunststukje waarbij de maximale capaciteit van de computergraphics software wordt benut. Een scène aanpassen kostte Robin dan ook een dag ‘renderen’. De virtuele wandeling is gemaakt door middel van video mapping op 3 wanden. (volt,2013)

 

Effect

Het effect dat met de virtuele wandeling bereikt wordt is dat je door de techniek (video mapping) het gevoel krijgt dat je door een andere wereld loopt. Door de loopband die word gebruik wordt dit effect versterkt. Het effect van de virtuele wandeling is de beleving. Deze artist impression van de virtuele wandeling door Volt duurt ruim twee minuten Dan volgt het besef dat je lang niet alles hebt beleefd en eigenlijk nog een keer wil. Dit is precies de ‘experience’ die we met Volt willen bereiken. (volt,2013)

 

Bibliograpfie

http://www.yksi.nl/public/files/pers_Volt_Black_Box(2).pdf

 

http://www.bna-kringen.nl/zuidoostbrabant/activiteiten/?tx_bnakringwebsites_pi2%5BshowUid%5D=404

http://www.voltnl.nl/2013/02/virtuele-wandeling-door-volt/

http://www.voltnl.nl/2013/02/virtuele-wandeling-door-volt/

http://www.voltnl.nl/2013/01/virtuele-wandeling-door-volt-bij-yksi-expo/

http://www.beeldengeluid.nl/en/media/7331/virtuele-wandeling-door-volt

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: