Malin Bobeck

Malin Bobeck maakt experimentele projecten waarbij ze licht-technologie gebruikt in textielen, druppels en vloeistoffen.

aaf3cb0239-flow2WEBc04e115963-dropletWEBc5b1f3fbba-droplet3 WEBdae2f4c15a-Flow liten WEB

BIOGRAPHY

Malin Bobeck maakt experimentele projecten waarbij ze lichttechnologie gebruikt in textielen, druppels en vloeistoffen.

Malin Bobeck is altijd erg nieuwsgierig, ze maakt haar textiele met het idee dat ze van elk project iets nieuws zal leren. Ze is vaak bezig met het zoeken van nieuwe materialen en technieken. Voor haar is het veld van textiel erg breed, in sommige opzichten hoopt ze dat ze altijd kan blijven ontdekken.

In haar verleden begon ze met het studeren van Industrial design, ondertussen in haar vrijetijd maakte ze haar eigen kleren. Toch was dat iets wat ze leuker vond. Er is een lange traditie in haar familie waarbij haar familie altijd bezig was met textiel ambachten op verschillende manieren, daarom was het niet ver gezocht dat ze met textiel zou gaan werken. Ze is heel erg geïnteresseerd in hoe dingen werken en hoe textiel gemaakt wordt. Zelf kan ze heel erg ver door gaan in textiel, maar vooral de controle waarop je het kan maken en sturen. Toch is soms de uitkomst van de stof geheel onverwacht, dit fascineert haar. Ze heeft gestudeerd voor patronen maken, textiel geschiedenis en textiel ambachten. Nu is ze bijna afgestudeerd van haar Bachelor in Textiel Design. Ze geniet ervan om het proces te ervaren van schets tot product. Ze zegt dat als je textiel ontwerpt je eigenlijk continue betrokken bent bij het project.

 

MATERIALS:
Jacquard
stof met optische vezels
in combinatie met Krimpgaren dmv Permatex
Arduino (microcontroller)

TECHNOLOGY:
Experimenteren met materialen en die verweven tot een textiel. Vooral met optische vezels, vezels die licht geleiden. Ze gebruikt Arduino ( populaire en goedkope microcontroller met ongekende mogelijkheden.) om haar licht te programmeren. Ze creëert stof met vele dimensies en verbergt het licht gedeeltelijk in de stof. Permatex laat het weefsel krimpen bij verwarming waardoor er dimensionaliteit ontstaat.

EFFECT:
Een interessante stof die licht geleid en dimensionaliteit bezit. Het lijkt te bewegen.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: