Carlos Amorales || Black Cloud

BIOGRAFIE

Carlos Amorales (1970) reduceert in zijn video’s, installaties en objecten alle mensen, dieren en objecten tot zwarte silhouetten, vatbaar voor de interpretatie van de toeschouwer. Hij werkt met verschillende culturele waarden. De in Amsterdam em Mexico-stad woonachtige kunstenaar Carlos Amorales legt zich in zijn werk veelal toe op sociaal-culturele thema’s doorgaans ingegeven door zijn Mexicaanse achtergrond. Amorales’ series van performances zijn eigentijdse rituelen. In zijn performances, installaties en tekeningen roept Amorales fictieve figuren in het leven, zoals voorheen worstelaars en een dansende duivel, waarmee hij in specifiek vormgegeven situaties communiceert met het publiek.

ImageImageImage

Image

PROJECT:

Black Cloud 2007

Black Cloud is een installatie van de Mexicaanse beeldend kunstenaar Carlos Amorales die bestaat uit duizenden zwarte papieren motten die in grote ruimtes aan de muren worden bevestigd. Deze ruimtelijke installatie bestond uit 30.000 zwarte, papieren vlinders of motten. De complete zwerm vlinders is uit zwart papier gesneden. En door een team van 14 mensen die de klok rond werkten in vijf dagen op rij bevestigd.

MATERIALEN:

Papier

TECHNOLOGIE:

De papieren motten zijn uitknipt en 3D gevouwen vervolgens zijn deze bevestigd op verschillende locaties wereldwijd.

EFFECT:

Het geheel geeft een onwijs grote impact van een grote zwerm motten wat zich door de ruimte bevindt. Elk deel is weer anders geplaatst waardoor het een ander beeld geeft. Normaal gesproken zodra een persoon een ruimte binnen loopt met motten zou ieder ander de ruimte bijwijze van uitrennen, maar bij dit project vliegen de motten niet op je af maar geeft het ergens een gevoel van rust en tederheid hoe alles zorgvuldig is bevestigd.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: