Kader Attia || Ghost

ImageImageImage
PROJECT:
Ghost 2007 Aluminium folie
Variabele afmetingen
GHOST, een grote installatie van een groep moslimvrouwen in gebed, maakt Attia hun lichaam als vacant schelpen, lege kappen zonder persoonlijkheid of geest. Gemaakt van aluminiumfolie een materiaal om weg te gooien, vreemd en futuristisch.
Attia’s Ghost roept beschouwing van de menselijke conditie als kwetsbaar en sterfelijk, zijn verarmde materialen suggereren alternatieve geschiedenissen of afspraken van de wereld, manifest in individuele en temporele ervaring.
Anonieme objecten, fragiele wezens in een groep denkend.
TECHNOLOGIE:
Kader Attia heeft de lichamelijke objecten gemaakt uit diverse lagen aluminium wat ervoor zorgt dat het een stevigheid ontwikkeld en de objecten op zichzelf kunnen blijven staan.
EFFECT:
Ze synthetiseren de abjecte en het goddelijke. Ze buigen in glinsterende meditatie, hun ritueel is even verleidelijk en holle, vragende moderne ideologieën. Van religie tot nationalisme en consumentisme, in relatie tot de individuele identiteit, sociale perceptie, toewijding en uitsluiting. Attia’s Ghost roept beschouwing van de menselijke conditie als kwetsbaar en sterfelijk, zijn verarmde materialen suggereren alternatieve geschiedenissen of afspraken van de wereld, manifest in individuele en temporele ervaring.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: