Ricardo O’nascimento||Paparazzi Lover

1.Ricardo O’Nascimento is kunstenaar en onderzoeker op het gebied van nieuwe media en interactieve kunst. Hij onderzoekt de omgeving van het lichaam en relaties gericht op de interface-ontwikkeling op versleten apparaten, interactieve installaties en hybride omgevingen. Ook werkt hij samen met andere artiesten bij het bedrijf Popkalab. Dit bedrijf regelt altijd het technische gedeelte van het ontwerp.

Hij behaalde diploma van PUC – SP, SENAC – SP en de University of Arts and Industrial Design Linz. Momenteel werkt hij in zijn atelier en geeft les aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam.

_anbasja_reflections_05_2900_anbasja_reflections_06_2900 _anbasja_reflections_03_2900 _anbasja_reflections_3_2900

_anbasja_reflections_17_20_2900

Mijn favoriete werk van ricardo is de paparazzi lover uit 2012. Dit is gemaakt in samenwerking met anbasja Blanken, mode ontwerpster Zij gelooft dat het tegenwoordig niet enkel meer gaat om het ontdekken en maken van een nieuwe vorm. Zij wil met haar design kunstwerken presenteren die onze geest kunnen verheffen.  Het zijn Creaties die onze algemene ideeën over vorm en ontwerp overstijgen en onze emotie provoceren. Daarin draait het allemaal om de beleving.

de jurk reageert op licht van een camera, zodat er geen perfect foto gemaakt kan worden. Dit door middel van 62 led lampjes die gedreven worden door een Arduino. De jurk zelf is gemaakt van dik plastic en katoenen draden

 http://vimeo.com/44167255  

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: