Similar Effect

Super Nature is een Shanghai gebaseerde multi – discipline design bedrijf. Het is gespecialiseerd in interactive design, visuele communicatie en mediatechnologie. Het bedrijf zoekt naar uitdagingen door experimenten in nieuwe media en physical computing.

Op zoek naar innovatieve oplossingen is het ultieme doel van Super Nature . De samenwerking met haar research associate – Hyperthesis Visual Lab in Nieuw-Zeeland werd opgericht om een ​​sterke samenwerking op te bouwen in het vinden van nieuwe ideeën met innovatieve en samenhangende digitale oplossingen .

Dingen zien vanuit verschillende hoeken , het veranderen van de perceptie van wat we zien. New Angles is een interactieve installatie die een andere kijk geeft op  subversieve denken en visuele waarneming. Het creëert dialogen tussen verbeelding en werkelijkheid , heden en toekomst etc.

New Angles bestaat uit 420 prisma’s gemaakt van wit acryl . Elk van deze prisma’s verzend RGB licht en vormt daarna een beeldelement(pixel) op basis van het opgenomen beeld door een camera.  De camera wordt geactiveerd wanneer een kijker de installatie nadert. En als de kijker weg is, wordt automatisch een reeks van verlichting afgespeeld.

PROJECT SPECIFICATIES
De lichtbron bestaat uit 420 Point Source LEDs ( ø8mm RGB ) en zijn gerangschikt in zig -zag -formaat om de verplaatsing tussen de rijen te bereiken. Voor de communicatie tussen de LED schakelkast en computer wordt DMX512/1990 protocol gebruikt. Een aangepaste software is geschreven om 2 taken uit te voeren. De eerste taak van de software is om het beeld van de display  in een specifieke regio te grijpen en om te zetten in pixel gegevens volgens de 420 – pixel zig -zag opstelling . De tweede taak van de software is om de output van de greep pixel gegevens naar de LED schakelkast via DMX protocol te versturen. Het ruilen van inhoud tussen een reeks animatiereeks en video live feed wordt mogelijk gemaakt met behulp van een IR-sensor en Arduino.

Dimensie van het prisma : 80mm * 80mm * 80mm
Grootte van de setup : 1380mm ( H ) * 1200mm ( W ) * 120 mm ( D )sn13 sn12 sn10 sn02 sn04http://vimeo.com/16902424 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: