BOSTON DYNAMICS: CHEETAH

Image

SAME EXPERIENCE:

BOSTON DYNAMICS: CHEETAH

A short bio on the artist/company

Boston Dynamics is een engineering en robotica ontwerp bedrijf. Marc Raibert is voorzitter van het bedrijf en daarnaast projectmanager. Het bedrijf is opgestart in 1992 als het Massachusetts Institute of Technology. Op 13 december 2013 werd het bedrijf overgenomen door Google. Het is vooral bekend van de BigDog een robot ontworpen voor het Amerikaanse leger. Het bedrijf werkt ook samen met de Amerikaanse Systems Coroporation aan een Warfare center training system dat de marine workout video’s gaat vervangen. Hierin zitten dan bijvoorbeeld vliegtuig lanceringssimulaties en interactieve computersimulaties.

A description of the materials used

Image

A description of the technology used

Om de cheetah goed en stabiel te laten lopen heeft Boston Dynamics gekeken naar de menselijke loopbeweging, hij wilde dynamische stabiliteit creëren. De meeste robots proberen erna hun evenwicht te behouden tijdens het lopen en herstellen steeds wanneer hij bijvoorbeeld uitglijd of geschopt word. Maar mensen en dieren lopen niet zo, een menselijke loopbeweging is naar voren kantelen en dan vallen we als het ware naar voren en vangen we onszelf weer op. Dus het evenwicht wordt na het valproces weer behouden wat een vloeiendere en dus ook snellere beweging opgeleverd.

An outline of the experience or interaction of the project

De Cheetah is een viervoetige robot die 45 km/h kan rennen. Hij heet hiermee het snelheidsrecord voor robots verbroken in augustus 2012. Het vorige record was 21,1 km/h. De Cheetah is gebaseerd op echte bewegingen van mensen en dieren, en loopt daarom ook van langzaam naar snel. Door de soepele beweging en het op gang komen van het lopen lijkt de beweging levensecht. Op 3 oktober 2013 werd deze Cheetah aan het publiek gepresenteerd.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: