BOT&DOLLY

ARTIST
Bot & Dolly is een ontwerp en engineering studio die gespecialiseerd is in automatisering, robotica en film maken. Julia en Jeff Linnel zijn de oprcihters van Bot&Dolly. Dit project heet ‘Box’.

MATERIALS
2x 4’ by 8’ canvas
6-axis industrial robots
projection mapping

Schermafbeelding 2014-03-13 om 22.18.44

TECHNOLOGY
Bij hun project ‘Box’ spelen ze met een echte ruimte en een digitale ruimte. Dit doen ze met  projection-mapping op bewegende oppervlakken. (Met software 2D of 3D objecten laten bewegen op een oppervlak) Het is een artistiek project maar ook een technische demonstratie. Verschillende technologische ontwikkelingen komen er in voor: het werken met grote robots, projection-mapping en software-engineering. Bot & Dolly’s software, BDMove, maakt het mogelijk om grafische inhoud met robotachtige bewegingen te synchroniseren.

EFFECT

‘Box’ geeft ons een combinatie van de digitale ruimte en de echte ruimte. Het lijkt alsof er echte geometrische objecten uit de 2 canvassen komen, maar dit is een illusie.

 

BOT-DOLLY-Tarik-Abdel-Gawad-Bradley-G.-Munkowitz_web1 BOT-DOLLY-Tarik-Abdel-Gawad-Bradley-G.-Munkowitz_web2 BOT-DOLLY-Tarik-Abdel-Gawad-Bradley-G.-Munkowitz_web3 BOT-DOLLY-Tarik-Abdel-Gawad-Bradley-G.-Munkowitz_web4

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: