Harald Haraldsson

Installatie van Harald Haraldsson and Super Nature Design – Geproduceerd door Wonwei and Super Nature Design

PROJECT: Prisma 1666 – Een interactieve licht installatie.

Geïnspireerd door Sir Isaac Newton zijn kleur experimenten uitgevoerd in 1666 – hij liet door een glazen prisma wit licht splitsen in de verschillende kleur elementen – ‘Prisma 1666’ is een interactieve montage van transparante prisma’s en gekleurde lichten.

“Door deze installatie willen we mensen aanmoedigen om de schoonheid en de vreugde van dit interessante fenomeen van de natuur te begrijpen, net zoals Newton dit deed eeuwen geleden” verklaarde het ontwerpteam.

MATERIAAL

Touch screen

Licht projectors

Vlakke witte ondergrond

Driehoek vormige blokken van Crystal.

EFFECT

RISMA1666 is een interactieve licht installatie bestaande uit een 15 driehoekige blokken van Crystal.  Ze zijn willekeurig verdeeld op een schone witte ondergrond. De lichtprojecties van kleurrijke graphics wordt gebroken en verspreid door deze kristallen blokken, het creëert een fascinerende visuele ervaring. De lichten worden gestuurd door de gevoelige interface, als je er met je hand overheen beweegt verplaatsen de lichten zich over de installatie met je hand mee. Het zorgt voor interactie met de geprojecteerde kleuren, hoeken, en vormen door deze touch-interface, het maakt het mogelijk om te experimenteren net zoals Isaac Newton dat vroeger deed.

TECHNIEK

Door het verzenden van licht door de prisma’s en de bezoeker de golflengten en de hoeken van het licht te laten controleren met behulp van een gevoelige interface, worden de ideeën van Newton als een middel van het creëren van grafische patronen gebruikt.

IMG_8811_905 prisma1666_img08 prisma1666_img10 prisma1666_img14 prisma1666_img16

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: