TUBES: BY PAUL CRAENEN

Image

 

SAME MATERIALS USED

TUBES: BY PAUL CRAENEN

A short bio on the artist/company

Paul Craenen is componist, docent en beleidsmaker. Als muzikant en docent koppelt hij een klassieke scholing aan het werken met nieuwe technieken en instrumenten. Als onderzoeker probeert hij een link te leggen tussen de muziekwereld en de wetenschap. Hij is afgestudeerd aan de Universiteit Leiden en is sinds 2002 directeur van Musica, het impulscentrum voor Muziek.

A description of the materials used

PVC buizen, microfoons, luidsprekers.

A description of the technology used

Paul Craenen heeft een instalatie gebouwd van pvc buizen die wordt gecombineerd met microfoons die gaan feedbacken. Dat geluid word gemanipuleerd door de buizen te bewegen ten opzichte van de microfoons en luidsprekers.

An outline of the experience or interaction of the project

Het resultaat moet een klinkende choreografie zijn. Paul heeft een muzikale constructie gemaakt waarbij ook een soort choreografie van de spelers vraagt. Zowel de spelers als de buizen zijn in beweging. De bedoeling is dat de uitvoerders steeds een andere rol hebben, eerst gedragen ze zich als musici, daarna als technici en dan als dansers. Paul wil hiermee grensgebieden verkleinen en vervagen, dat is een thema dat in zijn werk terug blijft komen.

In de toekomst wil Paul ook graag dat de toeschouwers een rol krijgen in dit stuk. Hij heeft ook al eens een installatie gebouwd waarbij de luisteraar invloed had op het geluid. Zo kan straks iedereen meedoen in het muzikale proces.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: