SIMILAR MATERIAL / Marin Sawa > Eric Klarenbeek

myceliumchair samples myceliumchair

MyceliumChair: een stoel in vorm van schimmeldraden die daadwerkelijk met schimmeldraden doorgroeid is, zodat er paddenstoelen op de stoel groeien.

“Het hoofddoel was natuur en machine samen te brengen in een nieuw materiaal waarmee je ieder product kunt maken. Dat kan een tafel zijn, een compleet interieur of zelfs een huis.”

Water, verpulverd stro en mycelium (de ondergrondse draden van paddestoelen), dat is de mix die Eric Klarenbeek en de Universiteit van Wageningen uitgedokterd hebben. Die mix werd in een heel dunne met bioplastic in 3D geprinte vorm gegoten, waarna de het mycelium binnen die vorm gaat groeien. Zo wordt de open 3D-print gevuld waarbij hij stevigheid krijgt. Het materiaal is solide maar extreem lichtgewicht.

De paddestoelen op de stoel zijn eigenlijk een foutje dat ontstond omdat er iets teveel vocht gebruikt is. Je kan niet helderder dan met dat foutje laten zien dat het materiaal uit schimmel bestaat, dus mochten ze blijven zitten. De stoel is dan ook de metafoor voor wat mogelijk is met deze myceliumtechniek.

MATERIAL: Bioplastic & water, verpulverd stro en mycelium

TECHNOLOGY: 3D Print

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: