Harald Haraldsson – Love with you, Google Glass & HUSSEIN CHALAYAN EN HIS LED DRESS

Harald Haraldsson – Love with you

Harald Haraldsson is een filmmaker en computer ingenieur, zijn werk is gebaseerd op beeldende kunst en technologie. Hij past computationele en interactieve technieken toe in zijn productie. Haraldsson is een van de opkomende klasse van film makers en het invoeren van de globale fase van films en commercials. Zijn visuele stijl mengt hij vaak met geometrische vormen en stedelijke structuren met gebruik van elektronische soundscapes. Harals Haraldsson werk varieert vaak. Hij werkt vaak voor commercials en muziekvideo’s tot interactieve installaties.

http://haraldharaldsson.com/Love-With-You

Zijn werk Love with you is een music video die hij heeft bedacht en begeleidt. Het is een music video voor Baarregaard & Briem. Het lied heet ook Love with you. Wat je in de clip ziet zijn beelden die simpel op de muren zijn geprojecteerd. Maar hiervoor heeft hij wel alles moeten bedenken en maken hoe het in beeld komt. Hiervoor heeft hij video camera, projector en zijn laptop gebruikt.

En dit heeft een samenhang met het gebruik van materialen door Micael Pushkin’s werk. Hij gebruikte ook een video camera, laptop om te projecteren en dan een spiegel als projectie.

MATERIAL – camera, projector

TECHNOLOGY – projector op andere manieren gebruiken

 

GOOGLE GLAS

Iedereen kent het bedrijf GOOGLE wel. Een van de grootste zoek website. En ze vinden elk keer weer nieuw technologie uit. En zo ook de GOOGLE GLASS.

http://www.google.com/glass/start/what-it-does/

Google Glass doet veel. Het is een bril die net een mobiel is met Siri erin. Een bril met een scherm van glas voor je ogen. Je kunt alles doen wat je wilt, maar als je momenten op wilt nemen, dan geef je het door aan je bril je zegt dan bijvoorbeeld “glass take a picture” en dat doet ie dan meteen op het moment dat jij het zegt. Google Glass neemt momenten op vanuit jou ogen, dus dingen hoe jij ziet. Je kunt ook weerbericht zien en meer.

Dit werk is vergelijkbaar met effect Michael Pushkin werk, want je ziet een glas voor je en je zet beelden erop die je wilt zien. Je ziet je overkant en alles om je heen, maar ook dingen die jij benoemd of opschrijft.

MATERIAL – bril en glas

Biografie

Hussein Chalayan (Turks: Hüseyin Çağlayan) (1970) is een Brits/Turks-Cypriotische modeontwerper.

Hij studeerde aan het Central Saint Martins College of Art and Design in Londen, en viel tijdens zijn eindexamen op doordat hij gebruik maakte van onconventionele materialen en onorthodoxe technieken.

Hussein Chalayan behoort nu tot de meest vernieuwende, experimentele en conceptuele modeontwerpers van dit moment. Zijn inspiratie en concept haalt hij voornamelijk uit de filosofie en antropologie. Mede door het ambachtelijke vakmanschap dat Chalayan bezit en toepast in zijn ontwerpen, en dit weet samen te brengen met filosofische concepten en geëngageerde collecties, is hij succesrijk geworden. Chalayan verbreekt de grens tussen mode en kunst

WeRK

http://www.youtube.com/watch?v=c0IyDWm_bSo

In 2008 heeft Hussein Chalayan voor het merk Swarovski zijn spring/summer collectie ontworpen. Het zijn kledingstukken waar led lichten in verwerkt zijn. En er zitten Swarovski stenen op. Door de led lampen reflecteert het kleur door de Swarovski stenen. Zo geeft het een mooier en bijna discobal look aan.

Hussein Chalayan heeft een jurk met led lichtjes gemaakt voor het merk Swarovski. En dit is vergelijkbaar technologie met het werk van Micheal Pushkin. Het gaat om het plaatsing van de Led lampen en de weerkaatsing van zijn werk.

MATERIAL – swarofski stenen, stof, led licht,

TECHNOLOGIE – nieuw richting van de mode. arduino

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: