SIMILAR MATERIAL | VEGA WANG

| VEGA WANG |

Vega Wang is een mode ontwerpster. Ze is geboren in de provincie Liaoning, maar is naar Londen gegaan om daar fashion design te gaan studeren. Zij heeft gestudeerd aan de ondon College of Fashion en Central Saint Martins CollegeofArt&Designtijdenshaarstudieheeftzestagegelopenbij AlexanderMcQueenenVivienneWestwood. In 2008 keerde ze terug naar China om haar gelijknamige merk VEGA ZAISHI WANG te vestigen.

Ze wordt gezien als een van China’s onafhankelijke ontwerpers zowel in termen van originaliteit en kwaliteit. De meeste producten worden met de hand gemaakt met een meerheid van stoffen afkomstig uit heel Azië en Europa. Haar esthetische zekerheid weerspiegelt haar cultureel erfgoed, maar is ook in hoge mate beïnvloed door haar tijd die ze heeft doorgebracht in het Verenigd Koninkrijk. Door haar unieke passie en inzicht in subculturen is zij in staat om haar kleding te doordrenken met vastberaden nog emotionele kenmerken. Deze harmonie schept vrede tussen de menselijke vorm en abstracte geometrie van haar kleding.

collection

| PROJECT ALPHA LYCRAE COLLECTION |

Deze collectie van Vega Wang is een verkenning van het heelal en zijn uitgestrektheid gezien door mode. Geinspireerd vanuit de ruimte (de ingewikkelde en willekeurige structuur van het heelal), haar eigen naam en het sterrenbeeld Lyra (godin van het dragen in de Chinese astronomie) ontwierp Vega Wang de Alpha Lyrae lijn. Met behulp van elektroluminescente (EL)-technologie kon ze de schoonheid van de kosmos en de natuurlijke en mysterieuze licht-emitterende aard van het heelal uit te drukken. De collectie is vernoemd van een van de hemellichamen in ons nachtelijke hemel. Alpha Lyrae is de helderste ster in het sterrenbeeld Lier (Lyra) en een van de helderste van de noordelijke hemel. Het is één van de drie sterren van de zomerdriehoek.

| MATERIALS |

Zijde is bedrukt met afbeeldingen van verschillende sterrenbeelden, nevels en andere universum geinspireerde visies. Vervolgens eletroluminescente papier, dat zowel licht en flexibel is, wordt gebruikt om de zijde te ondersteunen.

| TECHNOLOGY |

Elektroluminescente (EL)-technologie. Geprogrammeerde controllers geeft de jurk stroom, wanneer het verlicht onthullen de diepten van het heelal.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: