Stanza- The Emergent City

Similar materials & effect

Stanza is een Britse kunstenaar en is gespecialiseerd in het maken van Netart, data sculpturen en genetwerkte ruimte. Hij was een van de eerste die het internet als medium in de kunst ging gebruiken. De kunstwerken die hij maakt zijn installaties, openbaar en interactief en maakt ook schilderijen en prenten. Hij werkt met technologie: CCTV (camera toezicht), software systemen, online netwerken, touchscreens en milieu-sensoren. Stanza zet ervaringen en percepties binnen de context van de architectuur, data ruimten en online omgevingen neer.

Onderwerpen die in zijn werk voorkomen zijn: het stedelijke landschap, surveillance/ controle cultuur, privacy en vervreemding van de stad. Stanza is geïnteresseerd in de patronen die we achterlaten en echte/ face to face gebeurtenissen die plaatsvinden. Dit vanwege de interesse in de gevoelens en emoties die we dagelijks tegen komen en waar wij zelf invloed op hebben en controle over hebben. De communicatie die wij zelf in de hand hebben in real time en niet op internet. Het stadleven is in al z

Materials:
Staal, metaal, computercomponenten, draden, speakers, projectieschermen

Technology:
verbonden computercomponenten, en speakers die trillingen en geluiden veroorzaken en sensoren die informatie opvangen

Effect:
Het stadsleven is in het werk ‘The Emergent City’ zijn inspiratie. Hij speelt in op het gebruik van social media, online video, de generatie die zich elke dag meer in de digitale wereld bevindt. Het zijn een reeks patronen en vormen die een grote stad vormen. De trillingen en geluiden in de installatie zijn opgenomen in Londen. Het is een verzameling van computer componenten neergelegd als een stad. Wolkenkrabbers van printplaten en gemaakt van draden en andere computer onderdelen. De installatie verwerkt gegevens met behulp van sensoren over de stad Londen. Gegevens van het douanevervoer, maar ook temperatuur, licht , druk , en het geluid van het gebied. De projectieschermen rondom de installatie reageren op de gegevens die verwerkt worden in de installatie. Het project is zeer technisch. De installatie geeft grote hoeveelheden aan informatie over het milieu van Londen. Door het gebruik van sensoren kan deze informatie van de stad constant in de gaten gehouden worden.

223fa3522f1c5716579eadc47d0095f951f09cd427fd600cef9d0b8462c5e8f140c0276444925e59cae229faab69ea32

http://vimeo.com/70718932

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: