Pauline van Dongen

Pauline van Dongen – Fashion Innovator

Pauline van Dongen is een Nederlandse modeontwerper die wordt omschreven als ‘fashion innovator’. Nadat ze in 2010 haar Mastertitel behaalde aan ArtEZ, Academy of the Arts in Arnhem, richtte zij haar eigen label ‘Pauline van Dongen’ op. Pauline creëert vrouwencollecties die bestaan uit vooruitstrevende ontwerpen waarbij ze nieuwe materialen en technieken combineert met traditionele technieken en handwerk.
Haar werk onderscheidt zich door een clean en minimalistische uitstraling, maar met name ook door een experimentele en innovatieve benadering. Geïnteresseerd in wetenschappelijke stromingen als de natuurwetenschappen werkt ze als een onderzoeker in haar eigen mode laboratorium. Ze verkent de grenzen van de mode en probeert deze, waar mogelijk, te verleggen.
Pauline wordt gedreven door haar visie “Innovatie is de enige weg vooruit” en haar ambitie is om mode en technologie samen te brengen en wetenschappelijke creaties tot leven te brengen. Ze werkt nauw samen met bedrijven uit het veld van de wetenschap en innovatie die haar progressieve visie delen. Zo heeft Pauline in 2010 in samenwerking met het bedrijf Freedom of Creation de eerste volledig 3D geprinte schoen ‘Morphogenesis’ ontwikkeld. Inmiddels drie jaar later vliegt de schoen nog steeds de hele wereld over voor exposities.

Oloid – Archives
Menselijke habitat is technologie.

Het moderne kunstmatig landschap en de vloeibare architectuur suggereren een definitieve herindeling van wat wordt beschouwd als de menselijke natuur. Onze levens zijn doordrongen van een technologisch geweven wereld in een proces van Mimesis: de vertegenwoordiging van onze gebouwde omgeving en het uiterlijk van dingen.

Deze collectie formuleert een esthetiek van technologie door gemiddelde rationele elementen irrationeel te maken: geometrie. Laser gegraveerde neopreen synthetiseert hyperbolische oppervlakken, elektrische draden verbinden aangrenzende lederen componenten en vaste vormen resulteren in abstracte vloeiende volumes. Het is een symbool van een technologisch veranderde omgeving die gebouwd is op en die bestaat in de vorm van mensen.
http://paulinevandongen.nlPauline-van-Dongen_Oloid_01-1920x2880 Pauline-van-Dongen_Oloid_03-1920x2880 Pauline-van-Dongen_Oloid_07-1920x2880 Pauline-van-Dongen_Oloid_08-1920x2880

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: