Thomas Bayrle- All- in- one

Similar materials & technology

Thomas  Bayrle is een Duitse kunstenaar geboren in 1937 in Berlijn. Hij presenteerde zijn werk al eerder op Documenta 3 en 6  in 1964 en 1977. Hij is bekend om zijn Pop art, seriële kunst (reeksen) en mediakunst.

Materials:
staal, speakers, animatronics, motoren en een computer

Technology:
Op Documenta 13 presenteerde Thomas zijn verschillende machines in de tentoonstelling All-in one.
Deze werken zijn motoren die zijn opengesneden. Bijvoorbeeld de motor van een Porche 911, Moto Guzzi fiets of de radiale motor van een vliegtuig.

Effect:
Voor Thomas Bayrle zijn de machines gecomprimeerde kathedralen, de schoonheid en complexiteit van een kathedraal in een kleine ruimte. Het waren consumenten machines, nu zijn het op zichzelf verschillende motoren geworden. Hij combineert het geluid van de opgesneden motoren met de kerkgeluiden die hij heeft opgenomen en het rozenkrans gebed met elkaar.

“In fact, I think, in short, rosary prayer and machines belong together. In general: Meditation and machines belong together. It’s the rhythm. Because, our heart has a rhythm, everything we make is serial and the serial sustains us physically, mentally, but also the machines that are actually a reflection of our body.”

Thomas heeft een groot respect voor de vaardigheden van  ingenieurs. Dit vanwege de precisie in denken en handelen. Hij is geïnteresseerd in de massacultuur in de periode van de Koude Oorlog, combineert zijn werk de symbolen van de kapitalistische en de communistische maatschappij.
2012-07-13-images-bayrle12012-07-13-images-bayrle2

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: