Ying Gao (NO) WHERE (NOW) HERE

Ying Gao (NO) WHERE (NOW) HERE

BIO

Ying Gao, een modeontwerpster uit Montreal ontwerpt kleding in combinatie met technologie. Ze haalt haar inspiratie uit stedenbouw, architectuur en multimedia. Ze onderzoekt daarbij de functie en de structuur van de hedendaagse kleding. In haar werk staat de interactie tussen de ontwerpen en de mens centraal.

Haar nieuwste project genaamd (NO) WHERE (NOW) HERE   is geïnspireerd op een project van de Frans cultureel theoreticus en stedenbouwkundige, Paul Virilio. genaamd Esthetique de la disparition  (de esthetiek van verdwijning )

Ying Gao wil met haar serie(NO) WHERE (NOW) HERE   die uit twee jurken bestaat, draagbaren mode samen brengen met technologie. Waarbij niet alleen het modellen maar ook de toeschouwer nodig is om de jurken tot leven te laten komen.

MATERIALS

Dunnen laag stof die uit lange dunnen draden bestaat, genaamd Fotolumenscente. Fotolumenscente valt onder de noemer fosforescerende materialen. Deze materialen slaan lichtenergie op bij blootstelling aan een lichtbron. Deze energie is zichtbaar in het donker gedurende een bepaalde tijd.

TECHNOLOGY

Eye tracking technologie, deze technologie meet de beweging van de ogen doormiddel van een voorgeprogrammeerd computersysteem.

kinect

EXPERIENCE

Door de kijk richting van de toeschouwer komt de stof van de jurken tot leven en zal het licht aan of uit gaan in de ruimte. Wanneer het licht uit gaat geven de jurken licht.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: