Joe Mckay- Tweetagraph

Similar effect & technology

Joe Mckay is docent aan het New Media at Purchase College in New York. Hij heeft een opleiding gevolgd aan the Nova Scotia College of Art and Design in Canada. Hij werkt met fotografie, film, programmeren, performances, websites, games en beeldhouwkunst.

Materials:
computerchips, een printplaat, schakelaars, een bewegingsmeter, een afstandmeter, bedrading, geprogrammeerde signalen via internet, een lampje, een computer en een scherm.

Technology:
Tweetagraph is opgebouwd met een Arduino om de signalen van de telegram machine te kunnen verwerken in codes. De codes worden vertaald naar tekst, zodat er een bericht ontstaat. Het bericht wordt gelinkt naar de computer, die het als een Twitter bericht verstuurd. Met Arduino is het mogelijk apparaten en objecten te ontwerpen die reageren op hun omgeving door middel van digitale en analoge inputsignalen.

270px-ArdurinoUno

Effect:
Tweetagraph is een geprogrammeerde telegram machine waar Twitter-berichten in plaats van telegram/ draadberichten mee gestuurd kunnen worden. Het project laat zien dat ‘digitaal’ niet gelijk betekent dat het om ‘nieuwe’ technologie gaat. In 2013 was Tweetagraph te zien in de tentoonstelling ‘Sound in Space’ in MoMA studio.
tweetagraph4

tumblr_mv8l9reFvh1qahbu0o1_1280

6e83354fe3f3e35d9e89dccc8ada2ff3

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: