Andrew Thomas Huang – Solipsist

SOLIPSIST-by-Andrew-Huang-yatzer-1

ECDc2

greenscreentomosters

Andrew Thomas Huang

Filmmaker / autonoom kunstenaar uit Los Angeles creëert in zijn video’s een nieuwe droomwereld waar nieuwe wezens ontstaan, in Solipsist gaat het over mensen die elkaar ontmoeten, groeien, vechten en oplossen. Hij maakt een fantasie wereld waar werken met analoge materialen en digitale bewerking centraal staan. Je wordt door de vloeiende bewegingen en de geanimeerde wezens meegenomen naar zijn droomwereld.

MATERIAAL
Andrew werkt samen met een kostuum ontwerper Lindsey Mortensen’, samen ontwerpen ze de kostuum voor zijn video’s waar ze vooral gebruik maken van stof, plastic, draden en dierlijke elementen zoals tanden.

TECHNIEK
De video’s worden geheel gefilmd op green screen waar vooral de beweging van de mensen centraal staan en een klein deel van het kostuum. Doormiddel van video bewerking wordt er veel beweging in het kostuum gebracht en vermenigvuldiging. Ook worden animatie elementen aan toe gevoegd waardoor het hele kostuum tot leven komt.

EFFECT
Door te werken met analoge materialen en te bewerken op een digitale manier ontstaat er een soort vervreemd beeld waar niet goed te zien is wat nou geanimeerd is en wat niet. Hierdoor ontstaat er een mooie droomwereld waar we in meegenomen worden.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: