Inition ‘Monolith’

(Hetzelfde Effect)

Artist:
Inition is een interactief productiebedrijf met een fijn afgestemde mix van technologische en creatieve mogelijkheden. Het hoofdkantoor is gevestigd in Shoreditch, Oost-Londen. Dit project is voor Selfridges ‘Monolith Installation’ is een samenwerking tussen Inition en modeontwerper Gareth Pugh.

Materiaal:
Er werd een op maat gemaakte twee meter hoge cabine gebouwd binnen de mannenmode afdeling van Selfridges met daarin de installatie. De Gareth Pugh hoofddeksel heeft een geïntegreerd virtual reality –display en biedt een 360 graden stereoscopische omgeving. Handgrepen zijn geplaatst rond de zijkanten van de compacte ruimte voor wanneer de gebruiker zijn balans verliest tijdens de ervaring. Industriële muziek van Londen kunstenaar Matthew Stone begeleidt de visuals.

Techniek:
De ruimte is volledig geluiddicht. Gebruikers dragen een karakteristieke geometrische Gareth Pugh VR headset. Oculus Rift-technologie maakt het mogelijk om de 3D-beelden tot leven te brengen.

Effect:
De drager wordt meegenomen op een reis door golvende muren en cijfers met silhouetten die ook zijn vergelijkbaar met Pugh kostuums.

“Het is een abstract verhaal gebaseerd op Gareth ‘s leven , zijn werk en zijn ervaringen , ” Alex Lambert, senior creative bij INITION
“Als je binnen bent word je vervoerd naar een andere wereld”, aldus Lambert. “Het is een volledige 360​​-graden virtuele wereld die je rond kunt kijken.”

Cyborg-scenario-will-see-computers-in-the-brain-replace-wearable-tech_dezeen_644x362 Gareth-Pugh-and-Inition-Monolith-virtual-reality-installation-at-Selfridges_dezeen_ss4 Immersive-virtual-world-by-Gareth-Pugh-and-Inition-installed-at-Selfridges_dezeen_644x362 Monolith-by-Gareth-Pugh-Selfridges_dezeen_02_644 Monolith-by-Gareth-Pugh-Selfridges_dezeen_04_644 Oculus-Rift-virtual-reality_dezeen_01_644

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: