DAAN ROOSEGAARDE

CRYSALS

ABOUT

Daan Roosegaarde (Nieuwkoop, 1979) is kunstenaar, innovator en ambassadeur van de Dutch Design Week 2013. Met zijn Studio Roosegaarde houdt hij zich bezig met de vraag hoe je kunst en technologie kunt inzetten om de wereld interessanter, beter en mooier te maken. Interactieve ontwerpen zoals ‘Dune’ en ‘Smart Highway’ zijn over de hele wereld te zien. Roosegaarde is tevens bekend door zijn optredens bij De Wereld Draait Door en Zomergasten. www.studioroosegaarde.net

MATERIALS 

Crystals & LED

TECHNOLOGY

In een zwarte tunnel in het Natlab, waar Einstein ooit werkte, Philips haar gloeilampen maakte en de eerste CD-rom werd gepresenteerd, liggen de Crystals. Deze zijn onderdeel van het lichtprogramma Light-S in Eindhoven wat nieuwe belevingen wil creëeren tussen mens en ruimte. CRYSTAL past hier perfect tussen: de Crystals zijn witte kristallen met leds. Ze liggen op een vloer met een speciaal magnetisch veld waardoor de Crystals oplichten. CRYSTAL is hiermee een van de nieuwste innovaties in licht.

EXPERIENCE 

CRYSTAL: Interactieve lichtkristallen van Daan Roosegaarde
Vanaf de start van de Dutch Design Week op zaterdagavond 19 oktober is het interactieve lichtkunstwerk CRYSTAL te beleven bij Natlab op Strijp-S in Eindhoven. Het permanente kunstwerk bestaat uit honderden led-kristallen die licht geven als je ze aanraakt of oppakt. Lego van Mars, noemt kunstenaar Daan Roosegaarde van Studio Roosegaarde zijn Crystals. Dat slaat niet alleen op hun buitenaardse design, maar ook op hun oneindige speelmogelijkheden. CRYSTAL was eerder al te zien in Amsterdam, Parijs en Moskou.

CRYSTAL is niet alleen vernieuwend qua uiterlijk, vooral het interactieve element maakt het kunstwerk bijzonder. Met de Crystals kun je je creativiteit de vrije loop laten. Zo gebruikte iemand de Crystals om zijn vriendin te huwelijk te vragen. Kunstenaar Daan Roosegaarde noemt dit verschijnsel ‘Facebook Plein’, waar sociale media en licht samenkomen om een nieuw soort openbare plek te creëren.

Daan-Roosegaarde-voor-Crystal_reference

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: