NEW MEDIA ARTIST

Petting Zoo FRAC Centre door design studio Minimaforms

1

 

BIO

Minimaforms is een studio voor experimentele architectuur en design van de gebroeders Stephen en Theodore Spyropoulos. De studio is gestart in 2002 en gebruikt architectuur en design om nieuwe vormen van interactieve communicatie te ontdekken. Ze zoeken de grenzen op van kunst, architectuur en design. De broers werken interdisciplinair en focussen zich op digital design.In 2010 was Minimaforms genomineerd voor de International Chernikhov Prize in architectuur. In 2008 werd hun project Memory Cloud genoemd als een van de top 10 internationale publieke kunst installaties door the Guardian.

 

https://vimeo.com/74377028#at=0

 

PROJECT

Het project Petting Zoo is een ruimte gevuld met ‘levende’ robotten die interactie hebben met het publiek. De robots zijn zo gedesigned dat ze zichzelf verder ontwikkelen door de interactie met het publiek; ze beschikken over een kunstmatige intelligentie. De robots kunnen emoties te vertonen, zoals vrolijk, boos of verveeld. Bezoekers die afwachtend staan te kijken, zullen ze betrekken bij de interactie. Ze kunnen flirten als je ze aait of boos worden als je ze negeert.

 

EFFECT

Het is een experiment dat laat zien hoe architectuur en techniek nieuwe relaties en betrokkenheid tussen mensen, gegevens en de ruimte kan creëren en veranderen.

Dit project schets een mogelijke futuristische omgeving. Het project roept vragen op: Hoe zal de techniek in de toekomst ons leven bepalen? Zullen er nieuwe communicatievormen komen door middel van techniek, en zo ja in wat voor vorm?

MATERIAAL

Sensoren

TECHNIEK

Ieder dier maakt gebruik van een Kinect camera* om de opeenvolging van gebaren en houdingen van deelnemers te registreren en te lokaliseren door middel van blobdetectie** en optische flowanalyses. Er worden geen andere sensoren gebruikt.

Hoe langer het dier leeft, hoe meer het leert. De ontwerpers hebben de dieren voorzien van een rudimentaire versie van een zelflerend vermogen dat fungeert als geheugen, waardoor ze een reeks gedragingen onthouden die passen binnen de context van de situatie.

 

*Kinect bestaat uit een camera en bijbehorende software voor de Xbox 360, waarmee de spelcomputer zonder controller is te besturen. Het is gebaseerd op een extra accessoire waarmee interactie met de Xbox 360 mogelijk is door middel van gebaren die gemaakt worden met het volledige lichaam, gesproken tekst of door voorwerpen te laten ‘zien’ aan de camera van het accessoire.

**Blob detective is een rekenkundige methode die erop gericht is eigenschappen op te sporen zoals helderheid of kleur.  

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: