THIBAUT SLD.

Thibaut is een kunstenaar wonend in Canada. Hij is opgeleid als een graphic designer op de Franse Beeldende kunst Academy, Hij raakte geïnteresseerd in reagerende omgevingen. Zijn designs bezitten nu dan ook mechanisme en interactie.

Screen Shot 2014-04-03 at 9.26.46 PM
Een van zijn werken is de muur ‘Hexi’. Dit is een installatie van 60 gemonteerde panelen die reageren op de bewegingen van mensen in de buurt. De door Thibaut zelf gemaakte complexe mechanische project is een samensmelting van interactie, geometrie en kunst.

https://vimeo.com/86905477

De zeshoekige panelen gebruiken real- time data verzameld van motion-tracking technology voor het decoderen en interpreteren van de gebaren en handelingen van een persoon binnen handbereik. Met behulp van deze feedback van de deelnemer die voorbij loopt, springt of zwaait in de richting van de muur ‘hexi’ veroorzaakt die een golvende deining en sterke stijging van de onafhankelijke beweging.

Screen Shot 2014-04-03 at 9.26.52 PM

Waar Thibaut ook vooral mee werkt is licht, lampen. De aspecten geometrie, interactie en mechanisme zijn ook bij dit project gecombineerd.
Veilleuse reageert op activiteiten van dichtbij. De positie en het dimmen van de lamp wordt veroorzaakt als hij de aanwezigheid van een persoon voelt. Hij volgt je of gaat weg.

Screen Shot 2014-04-03 at 9.26.57 PM

Ook S1 reageert op de aanwezigheid van een mens. De helderheid en hoogte wordt aangepast op basis van menselijke aanwezigheid. Je kan er een ophangen maar ook combineren met meerder exemplaren om een dynamisch patroon te creëren.

MATERIALEN.

Gegoten polyurethaan hars, gefreesd aluminium, vacuüm gegoten facetten, bewerkt aluminium, PVC, PMMA, ABS, LED

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: