COLLECTIVE RESEARCH

Karina van Heck

Karina van Heck maakte enkele maanden na haar afstuderen als beeldend kunstenaar een vliegende start met de prijs voor ‘Young artists on the road’ van de Aachener Kunstroute 2004. Ze is gefascineerd door de medische wetenschap. Ze gebruikt medische materialen en apparatuur die ze vervolgens onder de naam Med Technics combineert tot merkwaardige placeboprothesen. Rubber, staal, bloedzakjes, prothesen, infusen en slangetjes zijn haar beeldend materiaal.

Image

 

Halsbekleding die lichaamsgeluiden weergeeft –> WEARABLE BODY SPEAKER

 

Een bijzondere halsbekleding, die door de ingebouwde technologie de mogelijkheid biedt te luisteren naar wat er zich binnen in het lichaam afspeelt, o.a. de hartslag en de geluiden van de ingewanden.
De geluiden worden uitgezonden/overgedragen via de koptelefoon.

 

Wearables die geluid vastleggen van de interne geluiden van een lichaam. lichamelijke functies worden onderzocht en geremixt ze in de vorm van geluid. Er wordt gebruikgemaakt van nieuwe technologieen zoals X-ray en kleine camera’s die de organen observeren.

Image

 

”In deze tijden van stress luisteren we niet genoeg naar ons lichaam. We nemen het voor lief dat ons lichaam werkt, ongeacht waar we het aan blootstellen. Door te luisteren naar de geluiden van ons lichaam, kunnen we ons ervan bewust worden hoe het met ons lichaam gaat en wat het nodig heeft,” zegt ontwerper Karina van Heck over haar intelligente kunstwerk Body Speaker.

 

Het project suggereert een zekere spiritualiteit. De gebruiker dient te luisteren naar de frequency van zijn eigen lichaam. Het is ook een soort meditatie.

ImageImage

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: