3D printing

TECHNICAL DESIGNERS

ik heb onderzoek gedaan naar verschillende ontwerpers die met 3D printing werken maar daarbij ook met een speciaal soort sofware. Dit kan verschillen van zelf ontwikkelde animatie software tot 3d lijfscan technologie.

eyal gever
Eyal Gever is een Israëlische digitale ontwerper. Heeft een grote reputatie verdiend in de high-tech industrie. Verder heeft hij vele prijzen ontvangen voor zijn vernieuwende ideeën op het gebied van multimedia design en technologie.

Materials

Plastic & 3D animations

Technology

Heeft een eigen 3D software programma ontworpen waarin hij alle ‘ramp’ scenario’s die hij bedenkt kan uitvoeren. Zo kijkt hij naar olie dat de oceaan in loopt, een bus die tegen een muur op knalt etc. Dit werkt hij dan later verder uit met een 3D laser printer.

Experience

Sublime moments:

Een tentoonstelling gebaseerd op de momenten waarop mensen worden bewonderd, beangstigd, verbaasd en tot stilte komen. Ook wel moment van pure schoonheid. Zoeken naar de begrenzing van tijd. Hij werd beïnvloed door oncontroleerbare macht, onvoorspelbaarheid en ramzalige uitersten.

177e-art 177d-art 177a-art (1)

Sophie kahn

About
Sophie Kahn, geboren in londen en gestudeerd aan Golsmiths college in fine arts. Voorheen was ze eerst fotograaf maar toen ze deze technologie ontdekte ondervond ze dat het eigenlijk veel op elkaar leek. Met beide probeer je een beeld van leven vast te leggen

Materials

3D printer, brons, klei en 3D scanner.
Technology

Ze gebruikt een 3D laser scanner om het lichaam te scannen tot een digitale 3D animatie. Deze scanner was echter nooit ontworpen om dit te doen, dus als er al een lichte beweging is krijgt het een motion blur. Dit houd ze vaak gewoon in haar werk, dit maakt het authentiek volgens haar. Verder print ze soms de animatie op zich uit of als mal zodat ze het in een ander materiaal kan gieten.

Experience

Een scan is nooit volledig en laat gaten vallen. Het onthult verliezen en blinde vlekken en rafelranden. Het is een poging van het vast leggen van een moment. Met nieuwe en oude technologie. Haar oogt gemaakt te zijn door het oude terwijl het creeerd word door het allernieuwste.

15538_SophieKahn1_1378567576 L-Gold

Deskriptiv
About

Twee ontwerpers genaamd Christoph Bader en Dominik Kolb hebben de Design studio genaamd   . Ze maken in hun werk veel gebruik van de combinatie computer technologie en 3D Printing. Dit geeft hun de mogelijkheid vernieuwende en complexe vormen te maken.

Materials

Animatie software en 3D printers.

Technology

Processen die aanleiding geven tot vormen voor ons de kern van het artistiek werk. Ze werken op de grens van computer software en design en proberen beide te combineren. In dit conflict dan ook juist zoeken naar nieuwe processen, ze te analyseren en grafisch vorm te geven. Dit voeren ze dan later ook uit door de onbeperkte mogelijkheden van de 3D printer.

Fashion156-Deskriptiv2-570x566d19366df81031741724bae57a7cb8208deskriptiv_08

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: