COLLECTIVE RESEARCH 2

Videosculptuur Durchsehen, Exp. 01 by Daniel Franke en Markus Kison.

Durchsehen is een installatie waar een camera op een kubus sculptuur gevestigd is. Deze installatie herkent de aanwezigheid van mensen binnen een bepaald bereik. Het sculptuur maakt een willekeurige selectie van op de omstanders en bepaald hierin een draaihoek. Dit heeft te maken met de oogbewegingen die de toeschouwer maakt. De software die hieraan te pas is gekomen berekend een overeenkomstige hoek en project een deel van de ruimte op de kubus. Het zicht van de kijker wordt geprojecteerd op de kubus.

Het sculptuur speelt met de betekenis van vooruitzichten in het perspectief van de kunst. Het kunstwerk ontwijkt de blik van de toeschouwer. Dit is terug te koppelen naar de voormalige strategieën die in de Renaissance werden gebruikt. Een voorbeeld hiervan is schilderen op glas. Doormiddel van een live projectie op de kubus ontstaat er een 3 dimensionale weergave van een 2 dimensionaliteit.

Durchsehen, Exp 01.

Naamloos  Naamloos2

Naamloos3

Materiaal:

2 projectoren, webcame, statieven, kubus, servomotoren en microcontrollers. Afmetingen 4 m x 4 m x 2 m.

Uitwerking in beeld – http://vimeo.com/13768202

 

 

 Emotional Dialogue, by Svenja Keune.

Objecten genaamd “Diep”, “Lomelia” en “Mocoleme” zijn objecten gemaakt van interactieve textiel dat reageert op geluid en beweging. De vraag achter deze objecten was of het mogelijk was om mensen te laten communiceren doormiddel van textiel. Of hierbij emotie los kan komen. Svenja Keune is geinteresseerd in de relatie tot de mens met betrekking op de persoonlijkheid, visuele en spraak klanken reagerend op textiel. Doormiddel van een sensor onderin het object word geluid en beweging geregistreerd. Door verschillende computers wordt dit omgezet naar een beweging in het textiel. Aan welk stukje textiel is een motortje verbonden. Het geluid wat geproduceerd wordt na een beweging is te danken aan de motortjes zelf. Zij maken dit geluid om te kunnen bewegen.

 

Naamloos4 Naamloos5 Naamloos6

Naamloos7

Materialen

Textiel, sensor, verschillende mechanisme die de beweging in werking zetten.

Proces – http://www.arte.tv/arte_vp/index.php?json_url=http%3A%2F%2Fcreative.arte.tv%2Fde%2Fscald_apios_json%2F92391&lang=de_DE&config=arte_creative&embed=1

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: